fuker

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nepochopiteľný školský systém na Slovensku

Nikdy som nevedel pochopiť aký zmysel majú študijné plány na gymnáziách. Gymnázium má človeka pripraviť na vysokú školu. No naša Slovenská pravda je iná.
Namiesto toho, aby sme sa začali na gymnáziu pripravovať na vysokú školu na ktorú chceme ísť, nás učitelia začnú naháňať s domácimi úlohami a tvrdeniami, že ten ich predmet je najdôležitejší. Začnú nám tvrdiť, že tá ich veda, ktorej sa rozumejú je veda vied, bez ktorej sa v živote nezaobídeme, začnú nám tvrdiť že bez ich vedy je život bezcenný a že ju musíme ovládať aj keby sme chceli študovať niečo úplne iné. Začnú nám diktovať desiatky strán zbytočných poznámok, o ktoré my nemáme záujem, lebo vieme že náš smer sa bude uberať iným smerom, no ich to netrápi a povedia nám že máme na naučenie sa 2 dni a potom píšeme písomku. Končí to zvyčajne tým, že sa učitelia čudujú, že prečo sme tak zle zmaturovali... Prečo sme sa nedostali na vysoké školy na ktoré sme sa tak chceli dostať. Tu je tá odpoveď. Nedostali sme sa tam nie kvôli tomu žeby sme na to nemali, nedostali sme sa tam pretože sme sa týždeň pred maturitnou skúškou museli učiť na nejaký iný predmet aby nám nepokazil priemer. Smutné na tom našom školskom systéme je to, že všetci o tom vedia, no nik s tým nič nespraví...

Školský systém na Slovensku | stály odkaz

Komentáre

  1. Koment
    Ano máš úplnú pravdu.Všetci učitelia chcú, aby sme sa učili ich predmet a pretože sme kúzelníci, tak všetko zvládneme ľahko a na každý deň si naplánujeme 5 písomiek. a vlastne načo si vyberáme predmet na maturitu, veď aj tak musíme všetko vedieť.
    publikované: 30.09.2011 16:53:39 | autor: michalfabian28 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. suhlas
    suhlasim s tym
    publikované: 02.10.2011 11:49:13 | autor: darwen (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014